PERMEAT MLECZNY W PROSZKU

Permeat mleczny w proszku powstaje na bazie koncentratu mlecznego. Uzyskuje się go przy pomocy ultrafiltracji oraz suszenia metodą rozpyłową. Posiada wyjątkowe właściwości organoleptyczne.

Zastosowanie:

Permeat mleczny ma bardzo podobne zastosowanie do permeatu serwatkowego w proszku. Wykorzystywany jest w różnych gałęziach przemysłu  spożywczego – w piekarnictwie, cukiernictwie czy mleczarstwie. Stanowi składnik ciastek, lodów, deserów czy napojów mlecznych.

Permeat mleczny w proszku ma dużą zawartość soli mlecznej oraz laktozy, gwarantuje wyjątkowy mleczny smak wyrobów.

Opakowanie:                                                                                                                

Wielowarstwowe worki papierowe z wewnętrzną wkładką polietylenową o wadze netto       25 kg.

Termin przydatności do spożycia:

 12 miesięcy od daty produkcji.

Warunki przechowywania:

Temperatura poniżej 25ºC i wilgotność max 75%