LAKTOZA

Laktoza jest cukrem mlekowym, który występuje w mleku ssaków. Otrzymuje się go w trakcie produkcji serów lub też przy uzyskiwaniu kazeiny, oddzielając substancję od serwatki.

Zastosowanie:

Laktoza mesh 100 i mesh 200 odnajduje zastosowanie w przemyśle spożywczym, farmaceutycznym, wykorzystywana jest również jako surowiec paszowy. W piekarnictwie i produkcji czekolad używana jest jako słodzik. Stosuje się ją także w produkcji odzywek dla dzieci.

Laktoza to doskonałe źródło energii oraz polepsza smak – jest nośnikiem dla substancji słodzących i aromatów. Jego naturalna zawartość w mleku krowim stanowi około 3,5 -5,0%. Monohydrat laktozy w proszku zawiera min. 99% laktozy i max. 0,4% popiołu.

Opakowanie:                                                                                                                 

Wielowarstwowe worki papierowe z wewnętrzną wkładką polietylenową o wadze netto       20-25 kg.

Termin przydatności do spożycia:

 24 miesięcy od daty produkcji.

Warunki przechowywania:

Temperatura poniżej 25ºC i wilgotność max 75%