MASŁO 

Oprócz produktów mlecznych instant w naszej ofercie znajdziecie również m.in. masło. Produkt otrzymywany  jest z pasteryzowanego mleka krowiego, z którego uzyskuje się pierwszorzędną śmietankę poprzez ubijanie, usuwanie maślanki, czyszczenie i kształtowanie pożądanego kształtu. Dodatkowo z maślanki – produktu ubocznego uzyskanego w tym procesie – uzyskujemy maślankę w proszku.

Zastosowanie:

Masło stosuje się przede wszystkim w przemyśle spożywczym. Wykorzystywane jest m.in. w produkcji lodów, innych wyrobów cukierniczych, przy produkcji gotowej żywności oraz w piekarnictwie.

Masło  zawiera min. 82 % tłuszczu mlecznego, ma smarowną, jednolitą konsystencję i barwę. W swoim składzie zawiera dobry cholesterol, a także witaminy A i D. Jest dobrze przyswajalne. Nie powinno zabraknąć go w diecie dzieci, kobiet w ciąży i karmiących. Stanowi niezbędny  składnik zdrowej diety.

Opakowanie:                                                                                                                

Karton , Bloki  o wadze netto  20 – 25 kg.

Termin przydatności do spożycia:

Chłodzone 3 miesiące  od daty produkcji.

Mrożone 12 miesięcy od daty produkcji.

Warunki przechowywania:

Chłodzone:  ≤ 7°C  , wilgotność max 80 %

Mrożone :  -20°C  / – 30°C , wilgotność max 80%