ŚMIETANA W PROSZKU

Podczas produkcji śmietany w proszku wykorzystuje się śmietankę płynną, którą uzyskuje się  z mleka pełnego wcześniej poddanego procesowi baktofugacji (oczyszczenia z bakterii)  i odtłuszczania.

Zastosowanie:

Stosuje się ją jako zabielacz do kawy i innych napojów, stanowi składnik deserów, lodów, słodyczy, a także dodatek w wyrobach piekarniczych i koncentratach spożywczych; wykorzystywany jest również w pozostałych gałęziach branży spożywczej.

Śmietana w proszku , dzięki temu, że tworzona jest na bazie pasteryzowanej śmietany, pozwala uzyskać doskonały smak wyrobów. Jeżeli jesteście Państwo zainteresowani współpracą z producentem mleka w proszku i innych wyrobów mleczarskich, zapraszamy do kontaktu.

Opakowanie:

Wielowarstwowe worki papierowe z wewnętrzną wkładką polietylenową o wadze netto 25 kg, opakowania typu „big bag” 1000 kg.

Termin przydatności do spożycia:

12 miesięcy od daty produkcji.

Warunki przechowywania:  

Temperatura poniżej 25ºC i wilgotność max 75%