SERWATKA DEMINERALIZOWANA W PROSZKU

Serwatkę demineralizowaną, podobnie jak serwatkę słodką w proszku, otrzymuje się poprzez suszenie rozpyłowe serwatki płynnej podpuszczkowej.  W tym wypadku poddana jest ona procesowi schładzania, filtracji membranowej – nanofiltracji, dzięki którym uzyskujemy produkt o wyjątkowo niskiej zawartości minerałów. Obniżona zawartość soli mineralnych nadaje serwatce demineralizowanej wyjątkowe właściwości organoleptyczne oraz neutralny smak.

Zastosowanie:

Dzięki neutralnemu smakowi stosowana jest jako składnik wypełniający i wiążący wodę. Odnajdziemy ją w składzie produktów spożywczych takich jak: pieczywo, desery,  ciastka,  sosy, lody, słodycze i czekolady. Stosowana jest również w produkcji preparatów dla dzieci.

Serwatka demineralizowana w proszku   ma w składzie dużą ilość węglowodanów. W Abam Food proponujemy Państwu różne stopnie demineralizacji – 40% , 50% , 90%.  Ten typ serwatki stanowi ekonomiczny zamiennik dla mleka, a także wykazuje zdolność emulgowania i brązowienia. Jej neutralny smak umożliwia szerokie zastosowanie.

Opakowanie:                                                                                                                

Wielowarstwowe worki papierowe z wewnętrzną wkładką polietylenową o wadze netto 25 kg, opakowania typu „big bag” 1000 kg , SILO 24000kg.

Termin przydatności do spożycia:

 12 miesięcy od daty produkcji.

Warunki przechowywania:

Temperatura poniżej 25ºC  i wilgotność max 75%