MLEKO W PROSZKU INSTANT  WZBOGACONE W TŁUSZCZ ROŚLINNY

 

Mleko w proszku natłuszczane tłuszczem roślinnym powstaje na bazie białek mlecznych oraz tłuszczu roślinnego według indywidualnych wymagań klientów w zależności od sposobu zastosowania.

ZASTOSOWANIE

Jako mleko do bezpośredniego spożycia, doskonałe źródło białka.

Mleko wzbogacone tłuszczem roślinnym instant (palmowym lub kokosowym) mają szerokie zastosowanie w  przemyśle spożywczym: w produkcji zup, kremów, sosów, premiksów spożywczych, napojów, jogurtów, zabielaczy do kawy i herbaty, deserów itp.

CECHY I ZALETY

Produkty cechują się szybką rozpuszczalnością w wodzie, co podnosi ich funkcjonalność.

Zawarty tłuszcz roślinny nie ma zdolności jełczenia jak tłuszcz mleczny.

W takim przypadku automatycznie zostaje wydłużony okres przydatności do spożycia do 24 m-cy, co jest ogromnym atutem i sprawia, że mleko wzbogacone tłuszczami roślinnymi jest chętnie stosowanym zamiennikiem mleka pełnego w proszku.

 

OPAKOWANIE

Worki z wkładką polietylenową  ,papierowe -czterowarstwowe: netto 25 kg.

 

TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA 

Max. do 24 m-cy od daty produkcji

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA 

Temperatura poniżej 20 stopni C i wilgotność max.75%.