MLEKO W PROSZKU INSTANT WZBOGACONE W TŁUSZCZ ROŚLINNY
Produkty powstałe na bazie białek mlecznych oraz tłuszczu roślinnego według indywidualnych wymagań klientów w zależności od zastosowania.
ZASTOSOWANIE
Jako mleko do bezposredniego spożycia – picia jako zródło białka.
Mieszanki mleczne wzbogacone tłuszczem roślinnym instant (palmowym lub kokosowym) świetnie mają zastosowanie w produkcji zup, kremów, sosów, premiksów spożywczych, napojów, jogurtów, zabielaczy do kawy i herbaty, deserów itp.
CECHY I ZALETY
Szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym.
Produkty cechują się szybką rozpuszczalnością w wodzie co podnosi ich funkcjonalność.
Zawarty tłuszcz roślinny nie ma zdolności jełczenia jak tłuszcz mleczny.
W takim przypadku automatycznie zostaje wydłużony okres przydatności do spożycia do 24 m-cy, co jest ogromnym atutem.
OPAKOWANIE
Worki z wkładką polietylenową ,papierowe -czterowarstwowe: netto 25 kg.
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
Max. do 24 m-cy od daty produkcji
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Temperaturza ponizej 20 stopniC i wilgotność max.75%.