SERWATKA ODBIAŁCZONA W PROSZKU

Serwatkę odbiałczoną w proszku otrzymujemy poprzez suszenie rozpyłowe serwatki płynnej pasteryzowanej przy produkcji serów twarogowych, jak również serów  podpuszczkowych dojrzewających.

Zastosowanie:

Serwatkę odbiałczoną w proszku  stosuje się w przemyśle, spożywczym czy też paszowym.  Jest składnikiem koncentratów spożywczych, wyrobów cukierniczych, piekarniczych, serków topionych , czekolad oraz wafli.

Serwatka odbiałczona w proszku  ma podobne cechy jak kwaśna lub słodka serwatka w proszku, jednakże różni się od tych produktów obniżoną zawartością białka; ma zdolność emulgowania i brązowienia. Stanowi ekonomiczny zamiennik dla tych serwatek, dzięki czemu pozwala na redukcję kosztów.

Opakowanie:                                                                                                                

Wielowarstwowe worki papierowe z wewnętrzną wkładką polietylenową o wadze netto 25 kg, opakowania typu „big bag” 1000 kg , SILO 24000kg.

Termin przydatności do spożycia:

 12 miesięcy od daty produkcji.

Warunki przechowywania:

Temperatura poniżej 25ºC i wilgotność max 75%