MASŁO
Oprócz produktów mlecznych instant w naszej ofercie znajdziecie również m.in. masło. Produkt otrzymywany jest z pasteryzowanego mleka krowiego, z którego uzyskuje się pierwszorzędną śmietankę poprzez ubijanie, usuwanie maślanki, czyszczenie i kształtowanie pożądanego kształtu. Dodatkowo z maślanki – produktu ubocznego uzyskanego w tym procesie – uzyskujemy maślankę w proszku.
Zastosowanie:
Masło stosuje się przede wszystkim w przemyśle spożywczym. Wykorzystywane jest m.in. w produkcji lodów, innych wyrobów cukierniczych, przy produkcji gotowej żywności oraz w piekarnictwie.
Masło zawiera min. 82 % tłuszczu mlecznego, ma smarowną, jednolitą konsystencję i barwę. W swoim składzie zawiera dobry cholesterol, a także witaminy A i D. Jest dobrze przyswajalne. Nie powinno zabraknąć go w diecie dzieci, kobiet w ciąży i karmiących. Stanowi niezbędny składnik zdrowej diety.
Opakowanie:
Karton , Bloki o wadze netto 20 – 25 kg.
Termin przydatności do spożycia:
Chłodzone 3 miesiące od daty produkcji.
Mrożone 12 miesięcy od daty produkcji.
Warunki przechowywania:
Chłodzone: ≤ 7°C , wilgotność max 80 %
Mrożone : -20°C / – 30°C , wilgotność max 80%