LAKTOZA
Laktoza jest cukrem mlekowym, który występuje w mleku ssaków. Otrzymuje się go w trakcie produkcji serów lub też przy uzyskiwaniu kazeiny, oddzielając substancję od serwatki.
Zastosowanie:
Laktoza mesh 100 i mesh 200 odnajduje zastosowanie w przemyśle spożywczym, farmaceutycznym, wykorzystywana jest również jako surowiec paszowy. W piekarnictwie i produkcji czekolad używana jest jako słodzik. Stosuje się ją także w produkcji odzywek dla dzieci.
Laktoza to doskonałe źródło energii oraz polepsza smak – jest nośnikiem dla substancji słodzących i aromatów. Jego naturalna zawartość w mleku krowim stanowi około 3,5 -5,0%. Monohydrat laktozy w proszku zawiera min. 99% laktozy i max. 0,4% popiołu.
Opakowanie:
Wielowarstwowe worki papierowe z wewnętrzną wkładką polietylenową o wadze netto 20-25 kg.
Termin przydatności do spożycia:
24 miesięcy od daty produkcji.
Warunki przechowywania:
Temperatura poniżej 25ºC i wilgotność max 75%