MLEKO W PROSZKU INSTANT  WZBOGACONE W TŁUSZCZ ROŚLINNY

Produkty powstałe na bazie białek mlecznych oraz tłuszczu roślinnego według indywidualnych wymagań klientów w zależności od zastosowania.

 

ZASTOSOWANIE

Jako mleko do bezposredniego spożycia – picia jako zródło białka.

Mieszanki mleczne wzbogacone tłuszczem roślinnym instant (palmowym lub kokosowym) świetnie mają zastosowanie w produkcji zup, kremów, sosów, premiksów spożywczych, napojów, jogurtów, zabielaczy do kawy i herbaty, deserów itp.

 

CECHY I ZALETY

Szerokie zastosowanie w  przemyśle spożywczym.

Produkty cechują się szybką rozpuszczalnością w wodzie co podnosi ich funkcjonalność.

Zawarty tłuszcz roślinny nie ma zdolności jełczenia jak tłuszcz mleczny.

W takim przypadku automatycznie zostaje wydłużony okres przydatności do spożycia do 24 m-cy, co jest ogromnym atutem.

 

OPAKOWANIE

Worki z wkładką polietylenową  ,papierowe -czterowarstwowe: netto 25 kg.

 

TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA 

Max. do 24 m-cy od daty produkcji

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA 

Temperaturza ponizej 20 stopniC i wilgotność max.75%.