SERWATKA SŁODKA W PROSZKU

Serwatkę kwaśną w proszku uzyskuje się na bazie pasteryzowanej serwatki płynnej uzyskiwanej podczas produkcji serów twarogowych. Płynna serwatka zostaje poddana suszeniu rozpyłowemu i w ten sposób uzyskuje się postać proszku.

Zastosowanie:

Serwatka kwaśna głównie stosowana jest jako surowiec paszowy. Stanowi także składnik koncentratów spożywczych, wyrobów cukierniczych, piekarniczych oraz serków topionych.

Serwatka kwaśna w proszku  stanowi zamiennik serwatki słodkiej w proszku; pełni również funkcję regulatora kwasowości.

Opakowanie:                                                                                                                

Wielowarstwowe worki papierowe z wewnętrzną wkładką polietylenową o wadze netto 25 kg, opakowania typu „big bag” 1000 kg , SILO 24000kg.

Termin przydatności do spożycia:

 12 miesięcy od daty produkcji.

Warunki przechowywania:

Temperatura poniżej 25ºC i wilgotność max 75%