SERWATKA SŁODKA W PROSZKU
Serwatkę kwaśną w proszku uzyskuje się na bazie pasteryzowanej serwatki płynnej uzyskiwanej podczas produkcji serów twarogowych. Płynna serwatka zostaje poddana suszeniu rozpyłowemu i w ten sposób uzyskuje się postać proszku.
Zastosowanie:
Serwatka kwaśna głównie stosowana jest jako surowiec paszowy. Stanowi także składnik koncentratów spożywczych, wyrobów cukierniczych, piekarniczych oraz serków topionych.
Serwatka kwaśna w proszku stanowi zamiennik serwatki słodkiej w proszku; pełni również funkcję regulatora kwasowości.
Opakowanie:
Wielowarstwowe worki papierowe z wewnętrzną wkładką polietylenową o wadze netto 25 kg, opakowania typu „big bag” 1000 kg , SILO 24000kg.
Termin przydatności do spożycia:
12 miesięcy od daty produkcji.
Warunki przechowywania:
Temperatura poniżej 25ºC i wilgotność max 75%