SERWATKA ODBIAŁCZONA W PROSZKU
Serwatkę odbiałczoną w proszku otrzymujemy poprzez suszenie rozpyłowe serwatki płynnej pasteryzowanej przy produkcji serów twarogowych, jak również serów podpuszczkowych dojrzewających.
Zastosowanie:
Serwatkę odbiałczoną w proszku stosuje się w przemyśle, spożywczym czy też paszowym. Jest składnikiem koncentratów spożywczych, wyrobów cukierniczych, piekarniczych, serków topionych , czekolad oraz wafli.
Serwatka odbiałczona w proszku ma podobne cechy jak kwaśna lub słodka serwatka w proszku, jednakże różni się od tych produktów obniżoną zawartością białka; ma zdolność emulgowania i brązowienia. Stanowi ekonomiczny zamiennik dla tych serwatek, dzięki czemu pozwala na redukcję kosztów.
Opakowanie:
Wielowarstwowe worki papierowe z wewnętrzną wkładką polietylenową o wadze netto 25 kg, opakowania typu „big bag” 1000 kg , SILO 24000kg.
Termin przydatności do spożycia:
12 miesięcy od daty produkcji.
Warunki przechowywania:
Temperatura poniżej 25ºC i wilgotność max 75%