PERMEAT SERWATKI W PROSZKU
Permeat serwatki jest produktem ubocznym, który powstaje w procesie wytwarzania koncentratu białka serwatkowego poprzez ultrafiltrację. Substancja następnie jest suszona metodą rozpyłową.
Zastosowanie:
Permeat serwatki w proszku wykorzystywany jest w przemyśle spożywczym – m.in. w piekarnictwie i cukiernictwie. Stanowi składnik lodów, serów topionych oraz suplementów diety. W mleczarstwie wykonuje się go w przy produkcji napojów mlecznych i mleka skondensowanego.
Permeat serwatki w proszku jest bogaty w laktozę i sole mineralne. Znany jest również jako zamiennik serwatki w proszku odbiałczonej.
Opakowanie:
Wielowarstwowe worki papierowe z wewnętrzną wkładką polietylenową o wadze netto 25 kg.
Termin przydatności do spożycia:
24 miesięcy od daty produkcji.
Warunki przechowywania:
Temperatura poniżej 25ºC i wilgotność max 75%