PERMEAT SERWATKI W PROSZKU

Permeat serwatki jest produktem ubocznym, który powstaje w procesie wytwarzania koncentratu białka serwatkowego poprzez ultrafiltrację. Substancja następnie jest suszona metodą rozpyłową.

Zastosowanie:

Permeat serwatki w proszku wykorzystywany jest w przemyśle  spożywczym – m.in. w piekarnictwie i cukiernictwie. Stanowi składnik lodów, serów topionych oraz suplementów diety. W mleczarstwie wykonuje się go w przy produkcji napojów mlecznych i mleka skondensowanego.

Permeat serwatki w proszku jest bogaty w laktozę i sole mineralne. Znany jest również jako zamiennik serwatki w proszku odbiałczonej.

Opakowanie:                                                                                                                

Wielowarstwowe worki papierowe z wewnętrzną wkładką polietylenową o wadze netto       25 kg.

Termin przydatności do spożycia:

 24 miesięcy od daty produkcji.

Warunki przechowywania:

Temperatura poniżej 25ºC i wilgotność max 75%