MLEKO PEŁNE W PROSZKU
Mleko pełne w proszku produkuje się z mleka tłustego pasteryzowanego. Najpierw zagęszcza się je w urządzeniu wyparnym, a następnie suszy metodą rozpyłową, nie dodając podczas całego procesu wspomagających substancji sztucznych. W ten sposób uzyskuje się sypki, jednolity produkt o barwie białej do lekko kremowej o charakterystycznym dla mleka pasteryzowanego smaku i zapachu. Zawiera minimum 26% tłuszczu oraz maksymalnie 4% wody.
Zastosowanie:
Mleko pełne w proszku stosowane jest w cukiernictwie, piekarnictwie czy mleczarstwie. Stanowi składnik czekolad mlecznych, zabielaczy do kawy, lodów i napojów czekoladowych oraz jest zagęszczaczem jogurtów. Jeżeli działacie Państwo w jednym z tych sektorów i chcielibyście uzyskać szczegółowe informacje dotyczące produktów, zachęcamy do kontaktu z producentem mleka w proszku Abam Food!
Mleko pełne w proszku cechuje bogactwo tłuszczu , zdolność emulgowania , bardzo bogata wartość odżywcza, dobra rozpuszczalność, a także znakomity smak.
Opakowanie:
Wielowarstwowe worki papierowe z wewnętrzną wkładką polietylenową o wadze netto 25 kg, opakowania typu „big bag” 1000 kg , SILO 24000kg.
Termin przydatności do spożycia:
12 miesięcy od daty produkcji.
Warunki przechowywania:
Temperatura poniżej 25ºC i wilgotność max 75%