MLEKO PEŁNE W PROSZKU

 

Mleko pełne w proszku produkuje się z mleka tłustego pasteryzowanego. Najpierw zagęszcza się je w urządzeniu wyparnym, a następnie suszy metodą rozpyłową, nie dodając podczas całego procesu wspomagających substancji sztucznych. W ten sposób uzyskuje się sypki, jednolity produkt o barwie białej do lekko kremowej o charakterystycznym dla mleka pasteryzowanego smaku i zapachu. Zawiera minimum 26% tłuszczu  oraz maksymalnie 4% wody.

Zastosowanie:

Mleko pełne w proszku stosowane jest w cukiernictwie, piekarnictwie czy mleczarstwie. Stanowi składnik czekolad mlecznych, zabielaczy do kawy, lodów i napojów czekoladowych oraz jest zagęszczaczem jogurtów. Jeżeli działacie Państwo w jednym z tych sektorów i chcielibyście uzyskać szczegółowe informacje dotyczące produktów, zachęcamy do kontaktu z producentem mleka w proszku Abam Food!

Mleko pełne w proszku  cechuje bogactwo tłuszczu , zdolność emulgowania , bardzo bogata wartość odżywcza, dobra rozpuszczalność, a także znakomity smak.

Opakowanie:

Wielowarstwowe worki papierowe z wewnętrzną wkładką polietylenową o wadze netto 25 kg, opakowania typu „big bag” 1000 kg , SILO 24000kg.

Termin przydatności do spożycia:

12 miesięcy od daty produkcji.

Warunki przechowywania:    

Temperatura poniżej 25ºC i wilgotność max 75%