MLEKO W PROSZKU INSTANT WZBOGACONE W TŁUSZCZ ROŚLINNY
Mleko w proszku natłuszczane tłuszczem roślinnym powstaje na bazie białek mlecznych oraz tłuszczu roślinnego według indywidualnych wymagań klientów w zależności od sposobu zastosowania.
ZASTOSOWANIE
Jako mleko do bezpośredniego spożycia, doskonałe źródło białka.
Mleko wzbogacone tłuszczem roślinnym instant (palmowym lub kokosowym) mają szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym: w produkcji zup, kremów, sosów, premiksów spożywczych, napojów, jogurtów, zabielaczy do kawy i herbaty, deserów itp.
CECHY I ZALETY
Produkty cechują się szybką rozpuszczalnością w wodzie, co podnosi ich funkcjonalność.
Zawarty tłuszcz roślinny nie ma zdolności jełczenia jak tłuszcz mleczny.
W takim przypadku automatycznie zostaje wydłużony okres przydatności do spożycia do 24 m-cy, co jest ogromnym atutem i sprawia, że mleko wzbogacone tłuszczami roślinnymi jest chętnie stosowanym zamiennikiem mleka pełnego w proszku.
OPAKOWANIE
Worki z wkładką polietylenową ,papierowe -czterowarstwowe: netto 25 kg.
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
Max. do 24 m-cy od daty produkcji
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Temperatura poniżej 20 stopni C i wilgotność max.75%.