KONCETRATY BIAŁEK SERWATKOWYCH
Koncentraty białek serwatkowych otrzymujemy dzięki eliminacji składników niebiałkowych z serwatki płynnej. Następnie tak otrzymany produkt poddajemy suszeniu.
Zastosowanie:
Koncentraty białek serwatkowych WPC 34, WPC 80 przede wszystkim stosowane są w odżywkach wzbogaconych białkowo. W przemyśle spożywczym wykorzystywane są przy produkcji napojów, używa się ich w piekarnictwie i cukiernictwie, przemyśle wędliniarskim, w produktach dietetycznych i dla niemowląt.
Koncentraty białek serwatkowych cechuje wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna, dzięki czemu WPC Instant-Regular uznano za wysoko efektywne źródło białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Koncentrat WPC 34 stanowi ekonomiczny zamiennik mleka odtłuszczonego w proszku, a WPC 80 jest alternatywą dla białka kurzego; podnoszą wartość odżywczą w produktach. Wykazują dobre zdolności wiązania wody, właściwości żelujące, dobrą rozpuszczalność, właściwości spieniające, są doskonałym stabilizatorem oraz polepszają lepkość.
Opakowanie:
Wielowarstwowe worki papierowe z wewnętrzną wkładką polietylenową o wadze netto 15-20 kg.
Termin przydatności do spożycia:
24 miesięcy od daty produkcji.
Warunki przechowywania:
Temperatura poniżej 25ºC i wilgotność max 75%