PERMEAT MLECZNY W PROSZKU
Permeat mleczny w proszku powstaje na bazie koncentratu mlecznego. Uzyskuje się go przy pomocy ultrafiltracji oraz suszenia metodą rozpyłową. Posiada wyjątkowe właściwości organoleptyczne.
Zastosowanie:
Permeat mleczny ma bardzo podobne zastosowanie do permeatu serwatkowego w proszku. Wykorzystywany jest w różnych gałęziach przemysłu spożywczego – w piekarnictwie, cukiernictwie czy mleczarstwie. Stanowi składnik ciastek, lodów, deserów czy napojów mlecznych.
Permeat mleczny w proszku ma dużą zawartość soli mlecznej oraz laktozy, gwarantuje wyjątkowy mleczny smak wyrobów.
Opakowanie:
Wielowarstwowe worki papierowe z wewnętrzną wkładką polietylenową o wadze netto 25 kg.
Termin przydatności do spożycia:
12 miesięcy od daty produkcji.
Warunki przechowywania:
Temperatura poniżej 25ºC i wilgotność max 75%